Sylvia Zuidinga

Ik heb verschillende werkzaamheden uitgevoerd op diverse basisscholen in het Gooi. Op iedere basisschool waar ik heb gewerkt was het doel om het beste uit de leerlingen te halen. Ieder kind leert op zijn eigen manier. Het is als leerkracht mooi om te ontdekken met welke aanpak de leerling het beste leert. Ik wil niet alleen dat leerlingen kennis opdoen maar ook dat ze leren van zichzelf. Kinderen ontwikkelen zich razendsnel. Als leerkracht en bijlesdocent ben ik er trots op dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.

 

Mijn drijfveer om remedial teaching te geven in Huizen is om kinderen nog beter te laten ervaren dat hij of zij het verschil kan maken. Op school zitten ze met meerdere leerlingen in een klas. De leerkracht heeft niet altijd alle tijd om alle leerlingen adequaat te begeleiden.

 

Mijn ambitie is dat elke leerling het onderwijs krijgt wat bij hem of haar persoonlijk past. Eigenaar zijn van je eigen leerproces is hiervan een belangrijk onderdeel. Ik geef leerlingen inzicht in hun doelen en bereikte mijlpalen. De afgelopen jaren heb diverse werkzaamheden uitgevoerd:

 

Groepsleerkracht 
De groepen 1 tot en met 8 heb ik met veel plezier lesgegeven. Ik ben een leerkracht waarbij veiligheid, structuur en ontwikkeling voorop staan.

 

Remedial Teaching 
Niet alle leerlingen hebben voldoende baat bij het lesprogramma. Deze leerlingen hebben extra uitleg of begeleiding nodig. De afgelopen 12 jaar heb ik leerlingen individueel of in kleine groepjes begeleid in de remedial teaching. Ik ben bevoegd Remedial teacher. Op dit moment ben ik werkzaam op een basisschool in Hilversum. Ik geef extra Nederlandse taalondersteuning aan taalzwakke kinderen. Daarnaast begeleid ik nieuwe studenten.

Ik geef daarnaast Nederlandse les aan expat kinderen online of in groepsverband. 

 

Intern begeleider

Ik heb verscheidene jaren gewerkt als Intern begeleider voor de groepen 1 tot met 8. Coaching van leerkrachten, vorm geven aan zorg- en beleidsplannen en leerlingen volgen zijn hierbij belangrijke onderdelen. In gesprek gaan met ouders, directie en deskundigen zorgt ervoor dat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben.

 

Gedragsspecialist in het Primair Onderwijs

Door passend onderwijs blijven steeds meer leerlingen met gedragsproblematiek in het basisonderwijs. Door middel van structuur, positief stimuleren en verschillende technieken kan ik deze leerlingen coachen en begeleiden.

 

Kindercoach

Als kindercoach stimuleer ik zelfvertrouwen bij kinderen en gaan we op zoek naar handvatten om verscheidene problemen een plaats te geven. Dit doe ik met een positieve insteek waarbij ieder kind centraal staat.