Remedial teaching en bijles

Hart voor educatie biedt (online) bijles en Citotraining aan. Of het nu gaat om rekenentaallezen of spelling, soms is een stukje extra aandacht precies wat kinderen nodig hebben om te groeien in hun ontwikkeling.

 

Bijles in Huizen is voor alle leerlingen van de basisschool en leerlingen op het VMBO tot 14 jaar. Ieder kind dat extra ondersteuning kan gebruiken om het leren makkelijker te maken, of om leerproblemen aan te pakken kan bij mij te terecht. Bijles is individueel of in een kleine groep.

 

Tijdens de bijlessen frissen we kennis op en gaan we dieper in op leerproblemen. Het opfrissen van kennis is handig omdat dit de basis is in hogere groepen. Denk hierbij aan het automatiseren van keersommen en deelsommen van rekenen. Maar ook de letters en letterclusters om sneller te leren lezen.

 

Leerlingen kunnen bij mij terecht met allerlei soorten leerproblemen. Het begrijpend lezen gaat misschien moeizaam en er zitten veel fouten in geschreven woorden. Samen met u en uw kind zoek ik eerst uit waar het leerprobleem zit. Daarna bespreken we waar we de komende periode aan gaan werken.

 

Ik werk met verschillende materialen en diverse spelvormen. We oefenen uit boeken en maken gebruik van de computer.

Iedere bijles is afwisselend zodat leren leuk en motiverend blijft!

 

Bijlessen kunnen  fysiek worden gegeven in mijn praktijk aan de Botterstraat in Huizen.  Bijlessen kunnen ook online gegeven worden, alle materialen en oefeningen kunnen kunnen gedeeld worden waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. 

 

Naast de bijles en het oefenen van de lesstof adviseer ik ouders over:

  • Dyslexie aanvragen
  • Problemen op school en hoe dit te bespreken met school
  • Het uitstroomniveau naar de middelbare school
  • Hulp die ouders thuis kunnen bieden om het kind te ondersteunen. 

 

Ik denk graag mee en ben, indien gewenst, beschikbaar om met de school in gesprek te gaan om het belang van uw kind te behartigen. Privacy heb ik hoog in het vaandel staan.